Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το ζουμ
Φόρτωση Χάρτη
Δεν βρήκαμε κανένα αποτέλεσμα
ανοίξτε το χάρτη
Guests
Ενήλικες
Ηλικίες 13 ετών και άνω
0
Παιδιά
Ηλικίες 2 έως 12 ετών
0
Infants
Κάτω των 2 ετών
0
Κλείσιμο
Τα αποτελέσματα αναζήτησης
27 Οκτωβρίου, 2023

Μια εβδομάδα στον παράδεισο της Λευκάδας

Προέλευση ονόματος Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι ένα νησί στο Ιόνιο Πέλαγος. Πήρε το όνομά του από το «ακρωτήρι Λευκάτα», όπου βρίσκεται ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, το μέρος όπου, σύμφωνα με έναν μύθο, η ποιήτρια Σαπφώ πήδηξε από τα βράχια για να απαλλαγεί από τον έρωτά της για τον Φάον.

Η Σαπφώ πηδά από τον γκρεμό Λευκάτας – Γιόχαν Χάινριχ Σμιντ

Αυτό το νησί έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι είναι προσβάσιμο οδικώς, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, καθώς συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα 50 μέτρων.

Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες αλλά και για παρέες. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, συνδυάζοντας το πράσινο των βουνών, την πυκνή βλάστηση, και το απέραντο γαλάζιο των μαγευτικών παραλιών που θα σας συγκλονίσουν. Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες από τις διάσημες παραλίες της, αλλά όταν τις επισκεφτείτε θα διαπιστώσετε ότι η αλήθεια ξεπερνά κάθε φήμη. Έχει οργανωμένες και ερημικές παραλίες. Παραδοσιακά γραφικά χωριουδάκια, όμορφα σοκάκια, εκκλησίες, μουσεία, αλλά και beach bar, νυχτερινά μαγαζιά, συνδυάζοντας έτσι τα γούστα κάθε επισκέπτη.

Εδώ θα σας δώσουμε μερικές ιδέες και προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε για λίγες μέρες στη Λευκάδα:

Ημέρα 1

Άγιος Νικήτας Είναι ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, μόλις 15 λεπτά από την πόλη. Το γραφικό αυτό χωριό θα το γνωρίσετε περπατώντας, καθώς δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στον πεζόδρομο του χωριού. Κατεβαίνοντας το δρομάκι για να φτάσετε στη μαγευτική παραλία θα βρείτε ταβέρνες, καφέ και μπαρ στην παραλία. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την Ταβέρνα Μαΐστρος για να απολαύσετε το φαγητό σας, όπου θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς και κρέας. Και μετά μπορείτε να πιείτε το κοκτέιλ σας στο γνωστό Captains Corner αγναντεύοντας τη θάλασσα και την ηρεμία που εμπνέει. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καραβάκι «Εξπρές Μήλος» στη γειτονική παραλία του Μύλου, τα καταγάλανα νερά θα σας καταπλήξουν.

Ημέρα 2

Μια άλλη επιλογή είναι να επισκεφτείτε τη διάσημη παραλία Κάθισμα, που βρίσκεται μόλις 2 χλμ. από το χωριό Άγιος Νικήτας. Αξίζει να απολαύσετε τα καταπληκτικά νερά της. Είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία, με πολλά beach bar και εστιατόρια, και διαθέτει χώρο στάθμευσης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μοναδική εμπειρία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από το Κάθισμα, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, από τη διεθνή ονομασία Parapente, είναι η νεότερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμόπλου.

Είναι η πτήση με χρήση ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από πλαγιά σε ύψος, εκμεταλλευόμενη τα ανοδικά ρεύματα του ανέμου μπροστά από την πλαγιά. Μετά το κάθισμα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη «Ράχη», είναι ένα εστιατόριο που διαθέτει και κοκτέιλ μπαρ «Fly me» όπου πρέπει να δείτε την «ώρα του ηλιοβασιλέματος» και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία να απολαύσετε το φαγητό σας ή να πιείτε το κοκτέιλ σας πάνω από το σύννεφα.

Ημέρα 3

Τα Σύβοτα αξίζει να επισκεφτείτε. Είναι ένας από τους ομορφότερους όρμους της Λευκάδας, βρίσκεται 32 χλμ νότια της πρωτεύουσας της Λευκάδας. Ο οικισμός βρίσκεται γύρω από έναν κρυστάλλινο γαλάζιο κόλπο σε καταπράσινους λόφους με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι ένας ακόμη προτιμώμενος προορισμός για τους ιδιοκτήτες σκαφών. Κατά μήκος του μικρού λιμανιού μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες και καφέ για να απολαύσετε την ηρεμία και τη θέα.

Από εκεί μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε τη Βασιλική, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα μακριά. Το πιο πολυσύχναστο σημείο, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, είναι το γραφικό λιμανάκι της Βασιλικής, όπου θα βρείτε ταβέρνες, αρκετά τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ, αλλά και καφετέριες με παγωτά και γλυκά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν δρομολόγια με καραβάκι από το λιμάνι προς την κοντινή παραλία Αγιοφύλι, η οποία είναι επίσης προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου που ξεκινάει από την άκρη του χωριού.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B9-1024x674.jpg

Ημέρα 4

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το Καλαμίτσι. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, σε απόσταση 7 χλμ από το χωριό Άγιος Νικήτας και 18 χλμ από την πόλη της Λευκάδας. Αν και το χωριό είναι ορεινό, «κατηφορικά» προς τη θάλασσα υπάρχουν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Η λευκή άμμος, τα τιρκουάζ νερά και τα βράχια στη θάλασσα τα κάνουν να μοιάζουν με παραλίες σε τροπικά νησιά. Ένα από αυτά είναι το Αβαλί, όπου έχει μια καντίνα που είναι πραγματικά . Η Καβαλικεύτα και η Μεγάλη Πέτρα είναι επίσης φανταστικές παραλίες. Θα μαγευτείτε από το απέραντο γαλάζιο.

Ημέρα 5

Θα μπορούσατε να περάσετε μια μέρα στη νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας, να πάτε για μπάνιο στην παραλία του Γυαλού, να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο, όπου θα βρείτε και καντίνα. Μετά το μπάνιο σας θα μπορούσατε να επισκεφτείτε το Ακρωτήρι Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Λευκάδας, στο σημείο όπου βρισκόταν στην αρχαιότητα ο ιερός ναός του Απόλλωνα. Θα εκπλαγείτε πραγματικά τόσο από τη θέα όσο και από την κίνηση για να φτάσετε εκεί. Μόλις τελειώσετε από εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε στο όμορφο χωριό Αθάνι, στην ταβέρνα Ιόνιο, ή στον Λευκάτα, όπου θα γευτείτε καλό φαγητό και θα μαγευτείτε από τη θέα καθώς δύει ο ήλιος.

Ημέρα 6

Μια πολύ καλή επιλογή για να περάσετε τη μέρα σας είναι μια επίσκεψη στο όμορφο Μεγανήσι. Μπορείτε να πάτε εκεί παίρνοντας μια βάρκα από το Νυδρί. Το Μεγανήσι είναι ένα νησί ανάμεσα στη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία, κοντά στον περίφημο Σκορπιό, μόλις 25 λεπτά από τη Λευκάδα. Είναι ένας κατάφυτος παράδεισος με εντυπωσιακά φιόρδ, μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές και μαγευτικές παραλίες. Τα 3 γραφικά χωριά του νησιού είναι το Βαθύ, το Σπαρτοχώρι και το Κατωμέρι. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι το Φανάρι (από τις πιο γνωστές και οργανωμένες παραλίες), το Λιμονάρι, ο Άγιος Ιωάννης (όπου αξίζει να δείτε και η ομώνυμη εκκλησία) και τα Σπηλιά. Αν χρειάζεστε ηρεμία και ξεκούραση, το Μεγανήσι είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή.

Ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα διακοπών να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να κάνει τις διακοπές σας μια εμπειρία ζωής

Κοινοποίηση
  • Advanced Search

    Guests
    Ενήλικες
    Ηλικίες 13 ετών και άνω
    0
    Παιδιά
    Ηλικίες 2 έως 12 ετών
    0
    Infants
    Κάτω των 2 ετών
    0
    Κλείσιμο
  • Contact – Christos Boursinos