Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το ζουμ
Φόρτωση Χάρτη
Δεν βρήκαμε κανένα αποτέλεσμα
ανοίξτε το χάρτη
Guests
Ενήλικες
Ηλικίες 13 ετών και άνω
0
Παιδιά
Ηλικίες 2 έως 12 ετών
0
Infants
Κάτω των 2 ετών
0
Κλείσιμο
Τα αποτελέσματα αναζήτησης
31 Οκτωβρίου, 2023

Οι Καλύτερες Παραλίες της Λευκάδας

Εδώ θα σας προτείνουμε τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες του νησιού.

  1. Εγκρεμνοί

Η απαράμιλλη ομορφιά της παραλίας Εγκρεμνοί στη Λευκάδα την έχει κάνει ένα από τα πιο όμορφα και πολυδιαφημισμένα τοπία στον κόσμο. Τα νερά που περιβάλλουν την παραλία είναι καθαρά, τιρκουάζ και προσφέρουν μια από τις καλύτερες συνθήκες για κολύμπι στην Ευρώπη. Η παραλία Εγκρεμνοί είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας, με μήκος πάνω από 2,5 χιλιόμετρα. Όποιος αναζητά ηρεμία και χαλάρωση σε ένα γραφικό περιβάλλον, πιθανότατα δεν θα απογοητευτεί από αυτή την όμορφη περιοχή της Λευκάδας.

Η παραλία Εγκρεμνοί προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες κάθε χρόνο και θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Το όνομά του προέρχεται από τους εντυπωσιακούς βράχους που περιβάλλουν την παραλία και τους τεράστιους βράχους που μοιάζουν να κρέμονται από μικροσκοπικά κομμάτια. Από το 2021, η παραλία είναι πλέον προσβάσιμη τόσο με τα πόδια όσο και από τη θάλασσα! Καθημερινές ημερήσιες κρουαζιέρες φτάνουν στην παραλία με εκατοντάδες άτομα. Η παραλία είναι πολύ μεγάλη, οπότε δεν φαίνεται να είναι γεμάτη κόσμο.

2. Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι μοναδική στο νησί της Λευκάδας. Το όνομά του προέρχεται από τις κατσίκες που μπορούσαν να φτάσουν στην αδιάβατη παραλία. Η παραλία φημίζεται για το τοπίο της και την καταγάλανη θάλασσα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού ανάμεσα σε κούφιο βράχο και νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας. Η φυσική ομορφιά της παραλίας του Πόρτο Κατσίκι προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία για τα οποία φημίζεται το νησί της Λευκάδας.

Η παραλία του Πόρτο Κατσίκι είναι γεμάτη κόσμο την καλοκαιρινή περίοδο. Μπορείτε να το δείτε στις παρακάτω εικόνες. Χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη Λευκάδα μόνο για να επισκεφθούν την παραλία Πόρτο Κατσίκι. Πάνω από την παραλία μπορείτε να βρείτε μικρές καντίνες για να αγοράσετε αναψυκτικά ή μπορείτε να παραγγείλετε αναψυκτικά και καφέ στην παραλία. Στην παραλία Πόρτο Κατσίκι υπάρχει πάρκινγκ επί πληρωμή, αλλά μπορείτε να παρκάρετε στους δρόμους μπροστά τους.

Οι διάσημες ημερήσιες κρουαζιέρες της Λευκάδας αναχωρούν καθημερινά. Όταν δεν είναι γεμάτη σεζόν σταματούν τα καραβάκια στην παραλία, αλλά όταν η παραλία είναι γεμάτη κόσμο, σε αφήνουν λίγο μακριά από την παραλία και μπορείς να βουτήξεις από τις βάρκες στη θάλασσα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στην παραλία Πόρτο Κατσίκι.

3. Παραλία Κάθισμα

Η παραλία Κάθισμα είναι μια τεράστια αμμώδης παραλία στη δυτική Λευκάδα σε απόσταση 15 χλμ από την πόλη. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη διασχίζοντας μικρά χωριά και τον καταπράσινο δυτικό άξονα και ευχάριστη λόγω της πανοραμικής θέας. Τα μάτια σας θα χαρούν από την υπέροχη διαδρομή πριν καν φτάσετε και αντικρίσετε το Ιόνιο. Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι ελικοειδής και στο τέλος της υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο πάρκινγκ. Τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα λόγω συνωστισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στο Κάθισμα με μηχανάκι ή ακόμα και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Η παραλία Κάθισμα είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία και τα beach bar της την έχουν κάνει πόλο έλξης για τους νέους που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί και γενικά για όσους αγαπούν τη δυνατή μουσική και την πολυκοσμία. Παρόλα αυτά, το μέγεθός του δίνει την ευκαιρία σε όσους προτιμούν τις ήσυχες ή λίγο πιο ιδιωτικές στιγμές να έχουν τον χώρο τους στις άκρες.

Η έκπληξη στο Κάθισμα έγκειται στο γεγονός ότι οι λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς μπορούν να απολαύσουν απίστευτη θέα πετώντας πάνω από την παραλία και τα τιρκουάζ νερά. Η παραλία περιβάλλεται από εντυπωσιακούς βράχους. Η ψιλή λευκή άμμος και τα σμαραγδένια νερά δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα παραδεισένιο μέρος.

4. Άγιος Νικήτας

Παίρνοντας το δρόμο για τη δυτική ακτή της Λευκάδας, περνάτε ανάμεσα σε όμορφα χωριά και καταπράσινα τοπία. Όταν φτάσετε στο χωριό Άγιος Νικήτας, παρκάρετε στο πάρκινγκ ή κατά μήκος του δρόμου, πριν την είσοδο, γιατί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα μέσα στο γραφικό χωριό. Ο οικισμός είναι χτισμένος στον κόλπο και θα σας γοητεύσει όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας και του παραδοσιακού του χαρακτήρα, αλλά και με την κοσμοπολίτικη αύρα του.

Περπατήστε στον πλακόστρωτο δρόμο και αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες για να απολαύσετε τον ήχο των τζιτζίκων και τις μυρωδιές του καλοκαιριού. Μόλις τα γαλαζοπράσινα νερά εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σας, θα γοητευτείτε από την ηρεμία αυτού του μικρού μέρους. Ο μικρός κολπίσκος, περιτριγυρισμένος από βράχους, προσφέρει υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και μπορείτε να μείνετε αρκετές ώρες εδώ γιατί υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν σκιά το ζεστό μεσημέρι. Επίσης, ο Άγιος Νικήτας είναι μια τέλεια επιλογή για ένα ήσυχο βραδινό ποτό ακούγοντας τον παφλασμό της θάλασσας.

Από εδώ μπορείτε να πάτε στην κοντινή παραλία του Μύλου, σε περίπτωση που προτιμάτε περισσότερες ιδιωτικές στιγμές και μια ευρύτερη παραλία. Υπάρχουν διαθέσιμα σκάφη σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και η επιλογή του μονοπατιού.

5. Παραλία Μύλος

Η παραλία του Μύλου είναι μοναδική, φαίνεται ψεύτικη αν την δεις από μακριά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι απομονωμένο και δεν κατακλύζεται από την ύπαρξη αυτοκινήτων.

Η παραλία του Μύλου είναι προσβάσιμη με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα, αλλά για τους πιο τολμηρούς τύπους υπάρχει και ένα στενό μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από το χωριό και οδηγεί εκεί. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς περπατάς για λίγη ΄ώρα κοντά στον βράχο που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στο θαμνώδες τοπίο. Ίσως είναι λίγο κουραστικό τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό προτιμήστε τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκδρομή σας. Μόλις φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού, βλέπετε ένα φανταστικό τοπίο μπροστά σας. Λευκή άμμος και βαθιά τιρκουάζ νερά σας περιμένουν για να τα απολαύσετε για πολλές ώρες.

6. Παραλία Καβαλικεφτά

Κοντά στο Καλαμίτσι βρίσκεται η παραλία Καβαλικεύτα με γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα, άμμο και βράχια. Μια μυστική παραλία που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Ο δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι λίγο δύσκολος, αλλά περνάει μέσα από ελαιώνες και σας αφήνει μαγεμένους. Όταν φτάσετε, αφήστε το αυτοκίνητο στο δρόμο και σε λίγα λεπτά θα είστε στο μικρό άνοιγμα της θάλασσας. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες υπάρχει πάρκινγκ επί πληρωμή, ξαπλώστρες και ένα μικρό αναψυκτήριο.

7. Μεγάλη Πέτρα

Κοντά στο χωριό Καλαμίτσι, υπάρχουν 3 όμορφες μικρές παραλίες, όχι και τόσο γνωστές στους περισσότερους. Συνήθως, η πιο προτιμότερη είναι η παραλία Μεγάλη Πέτρα, αλλά ολόκληρη η ακτή στο Καλαμίτσι είναι εντυπωσιακή. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά κυριαρχούν στο τοπίο παντού και ταυτόχρονα σου δίνεται η αίσθηση της ιδιωτικότητας. Η πρόσβαση στην παραλία είναι ελαφρώς δύσκολη, λόγω των στροφών και των στενών, αλλά αρκετά ευχάριστη γιατί περνάει μέσα από τους ελαιώνες και προσφέρει την αίσθηση της ανοιχτής θάλασσας όταν φτάσετε στο τέλος. Οι επιλογές στάθμευσης είναι περιορισμένες, αλλά η παραλία δεν έχει κόσμο.

8. Παραλία Αβαλί

Σχεδόν στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας και τη διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι, βρίσκεται ένα άλλο στολίδι, η παραλία Αβαλί. Το όνομά του στητΛευκαδίτικη γλώσσα αποκαλύπτει τη προέλευσή του: ένας μικρός κόλπος προστατευμένος από τα μεγάλα κύματα. Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά για να φτάσετε στην παραλία από το χωριό Καλαμίτσι. Αφού φύγετε από τον κεντρικό δρόμο, θα ακολουθήσετε έναν όμορφο δρόμο που θα σας οδηγήσει στην παραλία. Θα δείτε την πινακίδα για την παραλία Avali και θα στρίψετε δεξιά. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία από τις σκάλες που ξεκινούν από το καφέ στην αρχή του δρόμου.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσει τη θέα και να περάσει ποιοτικό χρόνο χωρίς πολλούς τουρίστες. Παράλληλα, μπορεί να απολαύσει την άνεση της σκιάς στο μικρό καφενείο που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια. Συνιστάται να έχετε μαζί σας νερό και ομπρέλα για να προστατευτείτε από τη ζέστη και τον ήλιο κατά τους ζεστούς μήνες.

9. Παραλία Γιαλός 

Η παραλία Γιαλός είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας που βρίσκεται 35 χλμ νοτιοδυτικά δίπλα στους περίφημους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι. Δεν έχει τόσο κόσμο όπως οι περισσότερες παραλίες του νησιού, αλλά είναι εξίσου όμορφη με μοναδικά χαρακτηριστικά. Μέρος του είναι καλά οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά κατά τόπους μπορεί να είναι εντελώς ιδιωτικό. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός στενού δρόμου από το χωριό Αθάνι.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης και ωραία καφετέρια με θέα στο Ιόνιο. Η άμμος στην παραλία είναι λίγο πιο τραχιά σε σύγκριση με άλλες παραλίες της περιοχής. Μπορείτε επίσης να το επισκεφτείτε με ιδιωτικό γιοτ κατά την εξερεύνηση της δυτικής ακτής.

10. Παραλία Αγιοφύλλι

Η παραλία Αγιοφύλι είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες με βότσαλο του νησιού. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό όρμο στα δυτικά της Βασιλικής. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα. Η πρόσβαση είναι πιο εύκολη από τη θάλασσα (με πλοίο από τη Βασιλική) ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχει αρκετή ζέστη. Αλλά υπάρχει επίσης ένα μονοπάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά περιπέτειας στη μέρα σας. Προμηθευτείτε νερό και ελαφρύ φαγητό, καθώς δεν υπάρχει καντίνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, το Αγιοφύλλι είναι γεμάτο από κόσμο και ίσως προτιμήσετε τις πρώτες πρωινές ώρες αν θέλετε να αποφύγετε τη μεγάλη πολυκοσμία.

11. Παραλία Πεφκούλια

Η παραλία Πευκούλια βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού της Λευκάδας, ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας (απόσταση περίπου 10 χλμ.) και τον Άγιο Νικήτα. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά και ένα πευκοδάσος που φτάνει μέχρι την άμμο. Μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σεισμοί υπάρχουν διάσπαρτοι βράχοι που κάνουν το τοπίο πιο ανεξέλεγκτο. Η παραλία έχει ένα ωραίο καφέ-φουντ μπαρ με πισίνα (deck side cafe λέγεται) και είναι οργανωμένη μόνο σε ένα μέρος της. Μετά τον μεγάλο βράχο, η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές. Επίσης, κάποιες φορές θα δεις και ελεύθερους κατασκηνωτές, αφού λατρεύουν την ηρεμία και την ξεγνοιασιά που προσφέρει αυτό το μέρος.

12. Παραλία Αφτέλι

Η παραλία Ευγείρου Αφτέλη ή Σκύδι είναι γνωστή κυρίως στους ξένους και έχει κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένας μικρός κόλπος στα νότια του Ευγείρου, λίγο μετά τη Χοιροσπηλιά, όπου κατά τον Dairpfeld βρίσκονταν οι στάβλοι του Ευμαίου. Η παραλία σας ξεδιπλώνει σιγά σιγά την ομορφιά της. Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι η πλούσια καταπράσινη και θαμνώδης βλάστηση που αγκαλιάζει τον κολπίσκο και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Οι γρανιτένιοι σχηματισμοί δημιουργούν υπέροχες γραμμές και μοναδικές καμπύλες για πολλά χιλιόμετρα, αλλά ξαφνικά σταματούν στο Αφτέλι.

Η παραλία είναι στρωμένη με λευκά βότσαλα και το θαλασσινό νερό έχει ένα μαγευτικό τιρκουάζ χρώμα. Η καλά κρυμμένη ομορφιά του Αφτελίου σχηματίζει ένα ειδυλλιακό τοπίο που δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφτείτε. Αφού απολαύσετε το μπάνιο σας, αξίζει να εξερευνήσετε τη γνωστή «Σπηλιά του Χοίρου» και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη στους στίχους της Οδύσσειας του Ομήρου.

13. Παραλία Αμμούσα

Η πανέμορφη παραλία Αμμούσω ή Αμμούσα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού κοντά στην παραλία Αγιοφύλλι, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τον παραλιακό δρόμο μετά το Μαραντοχώρι. Στο βάθος ενός κόλπου, περιτριγυρισμένος από βράχους, απομονωμένος με βότσαλα και ήσυχα κρυστάλλινα νερά. Είναι αρκετά οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνα. Τον Αύγουστο έχει κόσμο.

Αν τύχει να βρεθείτε κάπου τον δεκαπενταύγουστο στην περιοχή, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα τοπικό έθιμο που γίνεται στην παραλία. Λευκαδίτικη σούπα, παραδοσιακή, «σπαέττο» με κατσίκι στην τοπική διάλεκτο, παρασκευάζεται σε μεγάλα καζάνια στην παραλία από το μεσημέρι. Και φυσικά, εκτός από το παραδοσιακό γλέντι και το άφθονο κρασί, υπάρχει και χορός και τραγούδι, που μετατρέπουν αυτό το όμορφο έθιμο σε μια φανταστική γιορτή για ντόπιους και επισκέπτες

14. Παραλία Δεσίμι

Η παραλία Δεσίμι βρίσκεται σε έναν όρμο, στην εξωτερική πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού. Είναι μικρό, σκιερό και ιδανικό για κανό, με το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε τις μικρές αμμουδιές και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής. Είναι μια παραλία με βότσαλο και υπάρχουν δύο οργανωμένα κάμπινγκ στον κόλπο.

15. Παραλία Βασιλικής

Ένα ψαροχώρι που αποδείχτηκε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο για τους διεθνείς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ όπως η ιστιοσανίδα, η ιστιοπλοΐα, το καγιάκ και η κωπηλασία. Η Βασιλική θεωρείται ένα από τα καλύτερα μεσογειακά σημεία για ιστιοσανίδα.

Ένα ψαροχώρι που αποδείχτηκε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο για τους διεθνείς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ όπως η ιστιοσανίδα, η ιστιοπλοΐα, το καγιάκ και η κωπηλασία. Η Βασιλική θεωρείται ένα από τα καλύτερα μεσογειακά σημεία για ιστιοσανίδα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής, όπως ξενοδοχεία και κάμπινγκ και φυσικά ταβέρνες, καταστήματα, καφέ και μπαρ.

Ιδανικό σημείο για ήσυχες αλλά και δραστήριες διακοπές για οικογένειες ή εργένηδες. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

16. Μικρός Γιαλός

Μέσα στη γαλήνη ενός φυσικού κόλπου, κάτω από το χωριό Πόρος (στα νότια του νησιού), έχει σχηματιστεί η υπέροχη παραλία του Μικρού Γιαλού. Σχεδόν απομονωμένο, αναδύεται από τα καταπράσινα βουνά που το περιβάλλουν, με τη λευκή βοτσαλωτή φορεσιά του. Δίπλα του απλώνονται τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Οι ορεινοί όγκοι τριγύρω αποτελούν φυσική προστασία από τους ανέμους, με αποτέλεσμα η θάλασσα να είναι ήρεμη τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ήταν το λιμάνι του Πόρου.

Ο Μικρός Γυαλός είναι κατάλληλος για τους λάτρεις των ήρεμων διακοπών και για όσους θέλουν να χαλαρώσουν κοντά στη φύση, παρέχοντας παράλληλα επαρκείς εγκαταστάσεις, όπως ταβέρνες, καφέ και μίνι μάρκετ. Επίσης, η παραλία είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορείτε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα.

17. Παραλία Νικιάνα

Στην ανατολική ακτή της Λευκάδας και κατά μήκος του παραθαλάσσιου οικισμού της Νικιάνας υπάρχουν πολλές μικρές και ακόμη μεγαλύτερες παραλίες. Καθαρά και περιποιημένα, προσελκύουν τουρίστες και καθιστούν την ευρύτερη περιοχή της Νικιάνας έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στο νησί της Λευκάδας. Η περιοχή είναι δημοφιλής σε οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους γιατί η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και τα νερά είναι πιο ρηχά σε σχέση με τις δυτικές παραλίες.Απέναντι οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρουν μια πολύ όμορφη θέα. Συχνά το τοπίο ομορφαίνει περνώντας βάρκες και ιστιοπλοϊκά.

Από τις παραλίες του χωριού ξεχωρίζει η παραλία Λίμνη, στην είσοδο της Νικιάνας, λίγο από το κέντρο του χωριού, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο, με ψιλή άμμο και ρηχά νερά. Ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών παραμένει η μικρή παραλία Κόντρια με τα λευκά βότσαλα, δίπλα στο λιμάνι του χωριού, που πήρε το όνομά της από τους μεγάλους βράχους ή «κόντρια», όπως συνηθίζουν να τους λένε οι κάτοικοι του χωριού.

Τέλος, η παραλία που ξεκινά από τα «Κόντρια» μέχρι την περιοχή που οι ντόπιοι αποκαλούν «Βάρκα» είναι η μεγαλύτερη παραλία της Νικιάνας με αρκετά τουριστικά καταλύματα, καταστήματα, εστιατόρια και beach bar. Στο λιμανάκι της Νικιάνας δένουν ψαροκάικα και εκδρομικά σκάφη που πραγματοποιούν διάφορες θαλάσσιες εκδρομές στις παραλίες του νησιού και στα κοντινά νησάκια της περιοχής.

18. Παραλία Λυγιά

Οι Καρυώτες και η Λυγιά είναι οι πρώτοι παραθαλάσσιοι οικισμοί που συναντά κανείς φεύγοντας από τη Λευκάδα, άρα είναι και οι πρώτες παραλίες που βρίσκονται στην περιγραφή της ανατολικής ακτής της Λευκάδας. Ουσιαστικά ο ένας οικισμός είναι συνέχεια του άλλου. Στο τέλος του χωριού Λυγιά υπάρχει η παραλία του. Η ακτή είναι γεμάτη χοντρό βότσαλο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί seatrack για άτομα με αναπηρία.

Από τη Λυγιά και μετά μέχρι το Νυδρί, η περιοχή είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες παραλίες που εντυπωσιάζουν περισσότερο με τη βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Επειδή όλη αυτή η περιοχή είναι η πρώτη που αναπτύσσεται τουριστικά στη Λευκάδα, είναι γεμάτη από ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Lazy Beach, Παράδεισος, Επίσκοπος, Νικιάνα, Περιγιάλι. Το αποτέλεσμα είναι όλη η περιοχή να σφύζει από ζωή και κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες και οι παραλίες να είναι πλήρως οργανωμένες.

19. Παραλία Νυδριού

Ο οικισμός Νυδρί και η ομώνυμη παραλία βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και είναι το πιο διάσημο και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο του νομού. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο, με κατεύθυνση ανατολικά.

Ο οικισμός έχει θέα στη θάλασσα και ολόκληρος είναι γεμάτος μικρές παραλίες, που όλες βλέπουν τα καταπράσινα νησάκια απέναντι (Πριγηπονήσια). Η θέα από ψηλά είναι όμορφη και μαγευτική. Όλος ο κόλπος είναι πνιγμένος στο πράσινο. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και κρυστάλλινα. Η παραλία στο Νυδρί είναι πλήρως οργανωμένη και σε κοντινή απόσταση, ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα, από φαγητό και διασκέδαση μέχρι διαμονή.

20. Παραλία Πασσά

Ανάμεσα στο Περιγιάλι και τη Νικιάνα υπάρχει μια τοποθεσία με το ασυνήθιστο όνομα παραλίας «Στου Πασά». Το όνομα μας φέρνει πίσω στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αφού φέρει το ίδιο όνομα με την πηγή που βρίσκεται πιο ψηλά στο βουνό. Είναι μια αξιόλογη μικρή παραλία, γιατί προσφέρει στιγμές χαλάρωσης με εκπληκτική θέα προς τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και τα καταπράσινα νησάκια, κρυμμένα από τον πολυσύχναστο δρόμο.

21. Παραλία Αγίου Ιωάννη Λευκάδα

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη και ανήκει στη Γύρα. Είναι τόσο κοντά που μπορεί κανείς να κάνει ένα τέλειο διάλειμμα για να χαλαρώσει στη μοναδική θέα που προσφέρει ο τόπος. Το κολύμπι θέλει λίγη προσοχή γιατί μέσα στη θάλασσα υπάρχουν μεγάλες οριζόντιες λευκές πλάκες, τις οποίες ο ανυποψίαστος επισκέπτης δεν έχει συνηθίσει. Τα νερά έχουν γαλαζοπράσινο και τιρκουάζ χρώμα, που σε κάνουν να θέλεις να μπεις στη θάλασσα χωρίς δισταγμό.

Μερικές φορές οι άνεμοι εδώ είναι λίγο δυνατοί, κάτι που ευνοεί φυσικά τους σέρφερ. Υπάρχει και ναυαγοσώστης στην παραλία. Στην πάνω πλευρά του δρόμου θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες για να ξεφύγετε από τη ζέστη του καλοκαιριού και να απολαύσετε τον καφέ σας αγναντεύοντας το Ιόνιο και τους επίδοξους σέρφερ που προσπαθούν να δαμάσουν τα νερά.

22. Παραλία Γύρα

Η παραλία Γύρα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού, κοντά στην είσοδο της Λευκάδας και είναι από τις παραλίες που προτιμούν οι ντόπιοι, λόγω της γειτνίασής της με το κέντρο. Βρίσκεται αμέσως μετά την παραλία του Κάστρου με κατεύθυνση τις παραλίες του Άη Γιάννη και του Μύλου. Το όνομά του οφείλεται στο ότι κυκλώνει τη λιμνοθάλασσα, που είναι μπροστά από την πόλη, και πρέπει κανείς να κάνει τον «γύρο» για να φτάσει ξανά στην πόλη.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε αν θέλετε να κάνετε μπάνιο πιο ήσυχα, ή κοντά στην καφετέρια-ταβέρνα που προσφέρει σκιά, ξαπλώστρες και σνακ. Όπου κι αν αποφασίσετε να αφήσετε την πετσέτα σας, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τα καταγάλανα νερά και τη χαρά που προσφέρει ο τόπος. Αν περπατήσετε κατά μήκος της ακτογραμμής, θα βρείτε στο μονοπάτι σας όμορφα κρίνα της άμμου να αρωματίζουν και να διακοσμούν τη λευκή άμμο στους αμμόλοφους.

23. Παραλία Κάστρο

Η παραλία «Κάστρο» είναι η πρώτη παραλία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί μπαίνοντας στο νησί της Λευκάδας. Είναι μέρος της παραλίας «Γύρα» και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο από πεζόδρομο. Υπάρχει επίσης δωρεάν χώρος στάθμευσης δίπλα στην παραλία καθώς και λεωφορεία που εξυπηρετούν. Φυσικά, μπορεί κανείς να καλύψει τη διαδρομή περπατώντας περίπου 15 λεπτά από την πόλη.

Η παραλία «Κάστρο» χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη λευκή αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά. Εκτός από τη λευκή και χρυσή άμμο που προσφέρει, η παραλία Κάστρο είναι ιδιαίτερα κοντά στην ίδια την πόλη, καθιστώντας την δημοφιλή τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες. Είναι ιδανικό για ένα δροσιστικό διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

24.  Παραλία Αμμόγλωσσας

Η παραλία της Αμμόγλωσσας είναι η πρώτη παραλία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί όταν έρθει στο νησί της Λευκάδας. Διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ δίπλα στην παραλία. Υπάρχουν λεωφορεία που εξυπηρετούν τη διαδρομή, αλλά μπορείτε επίσης να περπατήσετε, περίπου 15 λεπτά από την πόλη. Η παραλία της Αμμόγλωσσας είναι μια πολύ μικρή αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά. Εκτός από τη λευκή και χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά, προσφέρει μοναδική εγγύτητα με την ίδια την πόλη, γεγονός που την κάνει δημοφιλή στους ντόπιους και στους τουρίστες.

25. Παραλία Τσουκαλάδων

Η παραλία Τσουκαλάδες βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και είναι μια μικρή παραλία, λιγότερο πολυσύχναστη από την υπόλοιπη δυτική ακτογραμμή. Το μέγεθος αυτής της παραλίας είναι μάλλον μικρό και η ακτή μπορεί να γίνει άβολη λόγω των μεγάλων βράχων σε ορισμένα σημεία. Ωστόσο, το νερό είναι κρυστάλλινο και η ατμόσφαιρα χαλαρωτική, που περιβάλλεται από καταπράσινους απότομους βράχους. Η πρόσβαση στην παραλία Τσουκαλάδες είναι εύκολη με λεωφορείο ή αυτοκίνητο. Ορισμένες τουριστικές εγκαταστάσεις βρίσκονται γύρω.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης και ωραία καφετέρια με θέα στο Ιόνιο. Η άμμος στην παραλία είναι λίγο πιο τραχιά σε σύγκριση με άλλες παραλίες της περιοχής. Μπορείτε επίσης να το επισκεφτείτε με ιδιωτικό γιοτ κατά την εξερεύνηση της δυτικής ακτής.

Κοινοποίηση
  • Advanced Search

    Guests
    Ενήλικες
    Ηλικίες 13 ετών και άνω
    0
    Παιδιά
    Ηλικίες 2 έως 12 ετών
    0
    Infants
    Κάτω των 2 ετών
    0
    Κλείσιμο
  • Contact – Christos Boursinos