Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το ζουμ
Φόρτωση Χάρτη
Δεν βρήκαμε κανένα αποτέλεσμα
ανοίξτε το χάρτη
Guests
Ενήλικες
Ηλικίες 13 ετών και άνω
0
Παιδιά
Ηλικίες 2 έως 12 ετών
0
Infants
Κάτω των 2 ετών
0
Κλείσιμο
Τα αποτελέσματα αναζήτησης
2 Νοεμβρίου, 2023

Ένα Σαββατοκύριακο στη Λευκάδα

Σε αυτό το blog θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις για να περάσετε ένα εχάριστο τριήμερο, ξεκινώντας από Παρασκευή και φεύγοντας τη Δευτέρα, με στιγμές χαράς και χαλάρωσης για εσάς και την οικογένειά σας.

Έτσι λοιπόν , όταν φτάσετε στη Λευκάδα την Παρασκευή, πηγαίνετε στο διαμέρισμά σας για να χαλαρώσετε, να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και να νιώσετε άνετα. Μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο του blog μερικές προτάσεις διαμονής ανάλογα με την περιοχή του νησιού που θα μείνετε:

Αφού φορτίσετε τις μπαταρίες σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην παραλία για μπάνιο. Αν μείνετε στην πόλη και χρειάζεστε κάτι κοντά στο σπίτι σας επειδή ταξιδεύατε πολλές ώρες και θέλετε να βρείτε εύκολο χώρο στάθμευσης, η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Διαθέτει καθαρά κρυστάλλινα νερά με μπλε χρώμα. Καθώς κάνετε το μπάνιο σας αντικρίζετε το βουνό, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, που δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό. Η παραλία είναι οργανωμένη , μπορείτε να βρείτε εύκολα ξαπλώστρες ή να έχετε την προσωπική σας ομπρέλα.

Αφού τελειώσετε το κολύμπι σας, ήρθε η ώρα να φάτε στο εστιατόριο της παραλίας.

Η πρώτη επιλογή είναι το Varko Summer Bar Resto . Μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνική , μοντέρνα κουζίνα. grill και μπάρμπεκιου , θαλασσινά , γλυκά και ζαχαροπλαστική με τη συνοδεία μουσικής. Είναι επίσης διάσημο για τα κοκτέιλ του.

Ο Τηλέγραφος είναι μια πολύ καλή επιλογή, επίσης, με ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών με τη χρήση φρέσκων ψαριών, κρεάτων και προϊόντων που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε την ελληνική κουλτούρα.

Το τελευταίο εστιατόριο της παραλίας είναι το Λιόγερμα. Έχει πολύ ωραία ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Σε αυτά τα εστιατόρια που σας αναφέραμε, μπορείτε επίσης να πιείτε το κοκτέιλ καφέ σας ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αφού τελειώσετε το γεύμα σας, είναι ώρα να επισκεφθείτε την πόλη της Λευκάδας. Η οδός Ιωάννου Μελά είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος γεμάτος καταστήματα εστιατόρια και μπαρ όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας ,να επισκεφθείτε τις τοπικές εκκλησίες και το μουσείο φωνογράφου αν είστε λάτρεις του πολιτισμού, να πιείτε ένα ποτό στις παραδοσιακές ταβέρνες ή να φάτε ένα φρέσκο παγωτό .

το μουσείο φωνογράφου

Ταβέρνα Γωγώ Γεύσεις

As you continue your walk you reach the central square of Lefkada

As you continue you reach the bars of the local street

Στο τέλος της Ιωάννου Μελά αρχίζει η Αγγέλου Σικελιανού όπου συναντάτε τη γραφική γέφυρα του Πόντε τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό.

Σε αυτό το μέρος μπορείτε επίσης να πιείτε ένα κοκτέιλ στο καφέ μπαρ Karma δίπλα στη θάλασσα και την ξύλινη γέφυρα ή να κάνετε clubbing με τα γνωστά dee jays.

Λίγα μέτρα μακριά υπάρχει ένα άλλο μπαρ που ονομάζεται Tαράτσα με πολύ ωραία θέα και μουσική

So this is a suggestion the first date at Lefkada.

At Saturday you can go to Agios Nikitas Village and then to Kathisma beach.

These places are not far away from town fifteen to twenty minutes with your car.

The first destination Agios NIkitas Village is a place full of life.

Όταν φτάσετε στο χωριό μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα και την ομορφιά του τόπου.

Καθώς περπατάτε μέσα στο χωριό υπάρχουν πολλά καταστήματα και εστιατόρια, καφετέριες ακριβώς δίπλα στην παραλία.

The beach of the village is absolutely amazing with it’s clean waters.

Από την παραλία του Αγίου Νικήτα μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Λευκάδας, τον Μύλο.

The next station is Kathisma beach 5 minutes away from Agios Nikitas.

One of the most famous beaches worldwide.

Η παραλία Κάθισμα, με θέα το αρχιπέλαγος του Ιονίου, είναι η καλύτερη παραλία του νησιού. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα με αυτοκίνητο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού απολαύσετε μια ευχάριστη διαδρομή στη δυτική ακτογραμμή και εξαιρετική θέα. Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας με ψιλή λευκή άμμο και αστραφτερά νερά εκπληκτικού τιρκουάζ χρώματος. Η παραλία περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό ορεινό σκηνικό που προσφέρει μια αίσθηση απόλυτης απομόνωσης, παρά την έντονη τουριστική δραστηριότητα. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες και πολλές επιλογές διαμονής που βρίσκονται κοντά. Υπάρχουν τα πάντα για να γίνει ο προορισμός σας πλήρως λειτουργικός.

Επιπλέον, το Kathisma σερβίρει όλα τα είδη γεύσεων. Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν ένα σημείο για να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα να βρεθούν στο επίκεντρο της διασκέδασης, ενώ οι οικογένειες μπορούν να έχουν αρκετό χώρο. Οι λάτρεις της περιπέτειας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ακραία αθλήματα όπως το αλεξίπτωτο πλαγιάς και επίσης να εξερευνήσουν κάποιες σπηλιές στο ανατολικό τμήμα. Οι γυμνιστές έχουν επίσης το δικό τους σημείο εκεί.

Υπάρχουν 2 beach bars με τέλεια θέα στη θάλασσα, όπου μπορείτε να οργανώσετε ακόμα και τη γαμήλια δεξίωση! Τον Αύγουστο, θα δείτε σίγουρα τον ήλιο να βυθίζεται στο βάθος του ορίζοντα αργά το απόγευμα. Συναρπαστικές και ρομαντικές στιγμές που θα σας κάνουν να τρελαθείτε να επιστρέψετε στο υπέροχο Κάθισμα.

Αν αγαπάτε τα extreme sports θα πρέπει να κάνετε το διάσημο αλεξίπτωτο πλαγιάς . Μια εμπειρία ζωής.

One of the beach bars you have to go at Kathisma is Copla.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για χαλάρωση και διασκέδαση στο όμορφο νησί της Λευκάδας. Τοποθετημένο ακριβώς πάνω στην παραλία, όπου τα απαλά κύματα του Ιονίου χαϊδεύουν την απαλή, λευκή άμμο της παραλίας Κάθισμα, το Copla Beach Bar προσφέρει μια γαλήνια απόδραση και μια κορυφαία εμπειρία.

Όταν φύγετε από το Κάθισμα, ο επόμενος προορισμός σας είναι η Ράχη για να απολαύσετε το όμορφο ηλιοβασίλεμα πάνω από τα σύννεφα.

Στα νοτιοδυτικά του Λεύκα, σε ύψος 600 μέτρων μπορείτε να επισκεφθείτε την Εξάνθεια, ένα παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή. Περιτριγυρισμένη από δάσος και χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, η Εξάνθεια συνδυάζει την ηρεμία της υπαίθρου με την ειλικρίνεια των ανθρώπων της, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στον επισκέπτη.

Ο γαλάζιος ορίζοντας που προσφέρει μια εξαιρετική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος είναι πραγματικά δελεαστικός για όσους πραγματικά επιθυμούν να πιουν τον καφέ τους, να γευτούν τις σπιτικές μας λιχουδιές από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τα φρεσκομαζεμένα λαχανικά από τον κήπο μας, να δοκιμάσουν το ντόπιο κρέας μας και να απολαύσουν το κρασί μας.

Και τέλος, μετά από αυτό το μείγμα γεύσεων και μυρωδιών θα μπορέσετε να χαλαρώσετε ακούγοντας ωραία μουσική και να αφήσετε τα μάτια της φαντασίας σας να “ζωγραφίσουν” τους ορίζοντες της καρδιάς σας στις αποχρώσεις της γαλάζιας θάλασσας και του ήλιου που δύει!

Αν δεν είστε κουρασμένοι, το βράδυ του Σαββάτου είναι το καλύτερο για ένα ποτό στα τοπικά νυχτερινά κέντρα.

Το Karma στην οδό Αγγέλου Σικελιανού

Ταράτσα ανοιχτή στο Δημητρίου Γολέμη

Το καλύτερο νυχτερινό κέντρο της Λευκάδας είναι σίγουρα το Capital

Οπότε για την τελευταία μέρα την Κυριακή πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κάποιες άλλες διάσημες παραλίες της Λευκάδας.

You start with Egremnoi Beach.

Η μοναδική ομορφιά της παραλίας των Εγκρεμνών στη Λευκάδα την έχει καταστήσει ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του κόσμου. Τα νερά που περιβάλλουν την παραλία είναι καθαρά, γαλαζοπράσινα και παρέχουν ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα της Ευρώπης για κολύμπι. Η παραλία των Εγκρεμνών είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας, με μήκος πάνω από 2,5 χιλιόμετρα. Όποιος αναζητά ηρεμία και χαλάρωση σε ένα γραφικό περιβάλλον, μάλλον δεν θα απογοητευτεί από αυτή την όμορφη περιοχή της Λευκάδας.

Η παραλία των Εγκρεμνών προσελκύει κάθε χρόνο πολύ κόσμο και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες. Το όνομά της προέρχεται από τα εντυπωσιακά βράχια που περιβάλλουν την παραλία και τους τεράστιους βράχους που μοιάζουν να κρέμονται πάνω από αυτήν.

Κάθε μέρα φτάνουν στην παραλία καθημερινές κρουαζιέρες με εκατοντάδες ανθρώπους. Η παραλία είναι πάρα πολύ μεγάλη για να μην γεμίζει από κόσμο.

Μια άλλη όμορφη παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι το Πόρτο Κατσίκι.

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι μοναδική στο ελληνικό νησί Λευκάδα του Ιονίου. Το όνομά της λέγεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι παλαιότερα μόνο οι κατσίκες μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή αυτή. Η παραλία φημίζεται για το τοπίο της και την καταγάλανη θάλασσα. Βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός κοίλου χλωμού βράχου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Η φυσική ομορφιά της παραλίας Πόρτο Κατσίκι προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά θέματα για τα οποία φημίζεται το νησί της Λευκάδας. Η οδήγηση προς την παραλία το καλοκαίρι είναι λίγο τρομακτική.

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι πολύ καταπονημένη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω εικόνα. Χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη Λευκάδα μόνο και μόνο για να έρθουν στην παραλία Πόρτο Κατσίκι. Πάνω από την παραλία μπορείτε να βρείτε μικρές καφετέριες για να αγοράσετε αναψυκτικά ή μπορείτε να παραγγείλετε αναψυκτικά και καφέ στην παραλία.

Στην παραλία Πόρτο Κατσίκι υπάρχει χώρος στάθμευσης επί πληρωμή, αλλά μπορείτε να παρκάρετε στους δρόμους πριν από αυτούς.

Διάσημες μονοήμερες κρουαζιέρες στη Λευκάδα που περνούν κάθε μέρα. Όταν δεν είναι σε περίοδο αιχμής, τα σκάφη σταθμεύουν στην παραλία, αλλά όταν είναι γεμάτα, σας αφήνουν λίγο πιο μακριά από την παραλία και μπορείτε να βουτήξετε από τα σκάφη στη θάλασσα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στο Πόρτο Κατσίκι.

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να επισκεφθείτε το ακρωτήριο Λευκάτας που δεν απέχει πολύ από το Πόρτο Κατσίκι.

Η επόμενη παραλία είναι η παραλία Αγιοφίλι και βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Βασιλική. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για λίγη περιπέτεια σε περίπτωση που επιλέξετε να φτάσετε εκεί με τα πόδια, περπατώντας το μονοπάτι για περίπου 20 λεπτά θα φτάσετε στη λευκή αμμώδη παραλία με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, είναι πιο βολικό να πάρετε ένα καραβάκι από τη Βασιλική που αναχωρεί από το μικρό λιμάνι, όπου βρίσκονται εστιατόρια και καφετέριες. Το εισιτήριο είναι προσιτό και θα κερδίσετε περισσότερες ώρες σε αυτόν τον μικρό παράδεισο.

Το Αγιοφίλι είναι μια μη οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό συνιστάται να έχετε μαζί σας φαγητό και νερό. Τα τελευταία χρόνια διαθέτει ένα μικρό κατάστημα με νερά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μείνετε περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Όταν τελειώσετε το κολύμπι σας θα πάτε μια βόλτα στο χωριό Βασιλική. Είναι γεμάτο από ταβέρνες, εστιατόρια και καταστήματα.

And to finish your weekend with a visit to Nydri.

Μore information about Nydri and how to spend your time there, in this blog:

Ελπίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα σας βοηθήσουν να περάσετε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο νησί μας.

Ελέγξτε και τα άλλα blogs του site μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Λευκάδα μας.

Κοινοποίηση
  • Advanced Search

    Guests
    Ενήλικες
    Ηλικίες 13 ετών και άνω
    0
    Παιδιά
    Ηλικίες 2 έως 12 ετών
    0
    Infants
    Κάτω των 2 ετών
    0
    Κλείσιμο
  • Contact – Christos Boursinos